Obsah:

Anonim

Pokiaľ ide o nákup nehnuteľností, domov si zakúpite, je vždy záruka pre tento úver. Väčšina bánk vám nedovolí používať jeden domov ako záruku pri kúpe iného domu. Existujú však spôsoby použitia vlastného kapitálu, ktorý ste vytvorili v dome, ktorý v súčasnosti vlastníte, a to buď na priamy nákup iného domova (v závislosti od výšky vlastného imania a kúpnej ceny druhého domova) alebo na využitie nákupu iného domu. Domov. Ale nevýhodou použitia vlastného imania v jednom dome na kúpu iného domu je možnosť straty jedného alebo oboch domovov, ak z nejakého dôvodu nie ste schopní uskutočniť platby.

Ako kolaterál sa môže použiť iba kúpený domov.

Definícia kolaterálu

Kolaterál je určitým aktívom hodnoty, ktorú sľubujete ako podmienku na získanie úveru. Zábezpekou je záruka veriteľa, že ak nesplatíte úver tak, ako bol sľúbený, veriteľ môže majetok predať a získať späť straty. Veritelia požadujú zabezpečenie významných úverov, ako sú nehnuteľnosti. Vo všetkých prípadoch, keď dlžník získa hypotéku na kúpu domu, je samotný domov zárukou. To znamená, že ak dlžník neuskutoční plánované platby na hypotéku, veriteľ má právo vylúčiť ho a predať ho inému kupujúcemu.

Úvery pre domáce akcie

Domáce kapitálové pôžičky je druhá hypotéka na domov už vlastníte. Rozdiel medzi tým, čo dom stojí a sumou, ktorú dlhujete na hypotéku, je vlastným imaním. Majitelia domov si môžu požičať proti vlastnému imaniu, ktoré majú vo svojom dome, pokiaľ sú aktuálne na svojich hypotekárnych splátkach a majú spoľahlivý zdroj príjmu na splatenie úveru. Ak sa požičané peniaze použijú na nákup iného domu, môže to byť spôsob použitia majetku z jedného domu na nákup iného domu. Požičané prostriedky by sa však nepovažovali za kolaterál, pretože by ste mohli prísť o druhý domov bez straty vlastníctva prvého domu. Ztratili by ste len kapitál z prvého domova, ktorý bol investovaný do druhého domova.

Úplný nákup

Ak máte dostatok vlastného kapitálu v jednom dome, aby ste mohli úplne kúpiť druhý domov, platby za pôžičky budú spojené s prvým domovom. To je asi tak blízko, ako sa dostane k použitiu existujúceho domova ako kolaterálu na kúpu iného domu. Avšak, ak majiteľ nedokáže splácať domáce kapitálové splátky, stratí prvý domov na uzavretie trhu, ale stále má 100% vlastníctvo druhého domova.

Mesačné platby

Ak použijete svoj domov ako záruku na získanie vlastného úveru na kúpu iného domu, úrokové sadzby, dane a poistenie môžu urobiť doma nákup drahého úsilia. Mali by ste sa uistiť, že zarobíte dosť príjmov, aby sa mesačné splátky úveru. Tiež by ste mali mať jasno, či mesačné platby zostanú rovnaké počas celej doby trvania úveru alebo sa budú časom meniť na základe kolísavých úrokových sadzieb.

Odporúča Voľba editora