Obsah:

Anonim

Predaj domov môže byť drahý, najmä ak váš majetok nie je vo veľkom stave. Zatiaľ čo väčšina majiteľov domov čelia úlohe robiť drahé opravy pred výpisom domu na predaj, niektorí sa rozhodnú predať svoj majetok "ako je." Domy sú často uvádzané v zozname ako zabavenie, krátke predaje a keď je vlastník domu zosnulý, pričom preživší rodinní príslušníci predávajú domov. Ak uvažujete o predaji vášho domu ako je, existuje niekoľko vecí, ktoré môžete urobiť pre zvýšenie pravdepodobnosti nájdenia kupujúceho.

Niektoré domy, ktoré potrebujú väčšie opravy, sa predávajú.

krok

Nechajte svojho realitného makléra vedieť, že chcete zoznam domu "as-is", ak pracujete s agentom.Váš agent musí poznať túto kľúčovú informáciu, aby žiadni budúci kupujúci neboli uvedení do omylu počas prehliadok alebo otázok.

krok

Uistite sa, že vaša kúpna zmluva uvádza, že váš dom sa predáva ako taký. Takáto klauzula sa často označuje ako „dodatok“, a bude vás chrániť v prípade, že kupujúci má výčitky svedomia alebo sa stretne s problémami po kúpe domu. Napríklad, ak únikové potrubie spôsobí, že suterén zaplaví, a vaša zmluva jasne uvádza, že domov bol predávaný v stave "ako v", kupujúci by vás ťažko uspokojil. Ak vynecháte skutočnosť, že domov bol predaný ako taký, môžete veľmi dobre čeliť právnym následkom.

Spolu s dodatkom as-is má váš kupujúci podpísať výnimku alebo oznámenie o zverejnení, takže bude isté, že si je vedomý statusu domu.

krok

Upratujte dom tak dôkladne, ako je to len možné, pred jeho uvedením do predaja alebo jeho zobrazením. Len preto, že predávate svoj dom as-is neznamená, že by ste sa mali vyhnúť jeho čisteniu. Termín sa zvyčajne vzťahuje na hlavné problémy, ako sú chýbajúce spotrebiče alebo problémy so štruktúrou domu, nie základná čistota. Špinavé domy nepredávajú tak rýchlo, ako tie slušné, a dávať podlahy, pulty, steny, dvere a okná vás nebude stáť veľa času ani peňazí.

krok

Využite rôzne formy médií na inzerovanie svojho domova ako potenciálneho kupujúceho. Mnoho ľudí, ktorí hľadajú as-is domy - či už sú to investori alebo prvýkrát kupujúci ochotní prevziať výzvy fixer-upper - prezerať tlač a on-line inzeráty, domáce zoznamy webových stránok, sociálnych sietí a realitných fór. Ak chcete osloviť kupujúcich, môžete tiež umiestniť reklamu do sekcie nehnuteľností v miestnych novinách.

krok

Všimnite si, čo je vo vašich reklamách s domom zlé. Nemusíte si nechať urobiť inšpekciu, ak sa to vo vašej oblasti nevyžaduje, ale ak viete, že je problém, oznámte to. Napríklad, ak viete, že váš dom má olovenú farbu, má poškodenú klimatizáciu alebo potrebuje nový termostat, poskytnite tieto informácie dopredu. Čím viac podrobností potenciálny kupujúci má o as-is-home, tým pohodlnejšie sa bude cítiť o jeho kúpe.

krok

Buďte pripravení pre potenciálnych kupcov, ktorí chcú vykonávať vlastné inšpekcie. Je len rozumné, aby ste im to umožnili, najmä preto, že neposkytujete žiadne záruky o dome a kontroly vás nebudú stáť žiadne peniaze.

Odporúča Voľba editora