Obsah:

Anonim

Získanie vysokoškolského vzdelania štatisticky znamená lepšie mzdy v priebehu kariéry. Vo všeobecnosti máte najlepšie príležitosti, ak získate titul Ph.D. Nie všetky Ph.D.s sú však rovnocenné. Niektorí Ph.D.s kvalifikujú príjemcov na mzdy, ktoré ľahko top 100.000 dolárov ročne. Tieto Ph.D.s majú tendenciu byť v oblasti medicíny, ako aj matematiky a prírodných vied.

Lekári a chirurgovia môžu priniesť mzdy vo výške viac ako 300 000 USD, ak sa špecializujú na úver: Jochen Sand / Digital Vision / Getty Images

Ph.D. v medicíne

Lekár úveru: Thomas Northcut / Digital Vision / Getty Images

Lekári a chirurgovia rutinne najlepšie sledujú najlepšie platené pozície z roka na rok. Títo pracovníci dostanú lekára, Dr. D., alebo doktora osteopatického liečenia, D.O., stupeň. V rámci tejto oblasti sú najvyśśie platené osoby chirurgovia, ktorí majú priemerný ročný plat vo výške 219 770 USD na základe údajov amerického úradu pre štatistiku práce za rok 2009. Na základe údajov BLS z roku 2008 je medián platu pre špecializovaných chirurgov 339 738 USD. Neurochirurgovia a spinálni chirurgovia zarábajú najviac z chirurgických špecialít. Anestéziológia a pôrodníctvo / gynekológia zarábajú 211 750 USD a 204 204 EUR.

Ph.D. v zubnom lekárstve

Dentistcredit: Andreas Rodriguez / iStock / Getty Images

Zubní lekári môžu byť považovaní za rozšírenie kategórie lekárov. Dostávajú buď doktora zubnej chirurgie, D.D.S., alebo doktora zubného lekárstva, D.D.M., titul po ukončení zubnej školy. Tí, ktorí majú tieto stupne, môžu pracovať ako všeobecní zubári, ale veľké peniaze sú v špecialitách. Patrí medzi ne ortodoncia ($ 206,190 ročne, na základe informácií BLS 2009), orálna a maxilofaciálna chirurgia ($ 210,710) a prothodontika ($ 125,400).

Ph.D. vo fyzike

Výskum scientistcredit: shironosov / iStock / Getty Images

Väčšina ľudí s Ph.D. vo fyzike pracujú ako vedci výskumu. Študujú všetko od vesmíru po atómovú štruktúru v snahe pochopiť fyzikálne princípy, často vykonávajú experimenty. Potom môžu pracovať na vývoji nových produktov a technológií založených na fyzikálnych princípoch a ich zisteniach. V tejto oblasti je priemerný ročný príjem na základe údajov BLS za rok 2009 111 250 USD.

Ph.D. v informatike

Počítačový engineercredit: Thinkstock Images / Stockbyte / Getty Images

Vzhľadom k tomu, vynález prvého počítača, počítačovej vedy vyletel ako z hľadiska zamestnanosti a dôležitosti. Od roku 2011 je počítačová technológia základom väčšiny zábavy a podnikania. Počítačoví vedci skúmajú hardvér a softvér počítačovej technológie, ktorý je k dispozícii. Ich cieľom je riešiť známe problémy a vyvíjať lepšie systémy a produkty súvisiace s počítačom. V priemere tí s Ph.D. v počítačovej vede zarobiť 105.370 dolárov, podľa údajov BLS 2009.

Ph.D. v inžinierstve

Engineercredit: Jupiterimages / BananaStock / Getty Images

V strojárstve existuje veľa špecialít (napríklad ropné inžinierstvo, elektrotechnika, bioinžinierstvo). Všeobecne platí, že inžinieri sa snažia riešiť súčasné problémy v spoločnosti prostredníctvom nejakej stavby alebo výroby, čo si vyžaduje výskum. V závislosti od špeciality to môže znamenať čokoľvek od plánovania priehrad až po kontrolu povodňových vôd až po vývoj počítačových čipov, ktoré uchovávajú viac údajov. Ph.D. v strojárstve prináša 122 810 dolárov, podľa údajov BLS 2009.

Odporúča Voľba editora