Obsah:

Anonim

Niektorí ľudia pracujú s druhým zamestnaním, aby pomohli zaplatiť za veľký nákup alebo dovolenku; iní, len aby skončili. Bez ohľadu na dôvod existuje veľa ľudí pracujúcich na dvoch alebo viacerých pracovných miestach. Niektoré výdavky spojené s držaním viacerých pracovných miest, vrátane najazdených kilometrov na vedenie pracovných miest, môžu byť daňovo uznateľné.

Zamestnanci, ktorí odpočítajú najazdené kilometre, musia viesť presné písomné záznamy.

dochádzanie

Dochádzanie najazdených kilometrov nie je daňovo uznateľným výdavkom. Služba Internal Revenue Service považuje kilometrovú vzdialenosť medzi domovom zamestnanca a primárnym miestom podnikania za míľniky. Tento počet najazdených kilometrov sa nesmie odpočítať bez ohľadu na metódu použitú na cestovanie medzi týmito miestami. IRS nepovažuje najazdené kilometre z jedného pracoviska do iného pracoviska, aby sa dostali do míľ, takže tento počet najazdených kilometrov môže byť odpočítateľný ako náklady na podnikateľské výdavky. Daňoví poplatníci, ktorí chcú odpočítať tento počet najazdených kilometrov, môžu použiť buď štandardný odpočet kilometrov alebo metódu skutočných výdavkov. IRS odporúča zisťovať dane pomocou oboch metód a zvoliť metódu, ktorá poskytuje vyššiu daňovú výhodu.

Štandardné odpočítanie kilometrov

Daňovník môže sledovať v priebehu toho istého dňa skutočné míle od prvého zamestnania na druhé alebo ďalšie pracoviská. Nemôže zahrnúť míle z jej druhého alebo nasledujúceho pracoviska do svojho domova. Daňovník určí jej odpočítanie vynásobením celkového počtu odpočítateľných míľ štandardnou mírou najazdených kilometrov, čo je 51 daňových centov za míľu za zdaňovací rok 2011. Musí vyplniť IRS formulár 2106, Zamestnanecké podnikateľské výdavky, a pridať jej odpočítanie najazdených kilometrov na všetky ostatné nenávratné náklady na zamestnancov. Ona potom hlási čiastku na pláne A IRS formulár 1040. Iba výška nenávratných výdavkov, ktoré presahujú dve percentá z upraveného hrubého príjmu je odpočítateľná.

Skutočné náklady

Niektorí daňoví poplatníci môžu využívať metódu skutočných nákladov na určenie odpočítania najazdených kilometrov, ale požiadavky na vedenie záznamov pre túto metódu sú rozsiahlejšie. Daňovník musí viesť záznamy o všetkých nákladoch na vozidlo za celý rok, vrátane platieb za auto, poistenia, paliva, plánovanej údržby a opráv. Musí viesť písomný záznam o počte kvalifikačných míľ, ktoré jazdia medzi pracovnými miestami. Potom rozdeľuje počet kvalifikačných míľ o celkový počet míľ, ktoré boli v priebehu roka určené na určenie odpočítateľného percenta. Vynásobí celkovú sumu nákladov na vozidlo za rok odpočítateľným percentom. Musí vyplniť formulár IRS 2106, Zamestnanecké podnikateľské výdavky, a pridať svoje skutočné náklady odpočítanie na všetky ostatné nenávratné náklady na zamestnanca podnikania, a nahlásiť sumu na zozname A formulára 1040 IRS. upravený hrubý príjem je odpočítateľný.

dôležité informácie

Daňovník, ktorý uplatňuje nárok na odpočítanie najazdených kilometrov za cestu medzi prvým a druhým zamestnaním, môže požadovať len výdavky, ktoré zamestnávateľ neuhradil. Daňovník musí podrobne rozčleniť svoje zrážky do zoznamu A formulára 1040 IRS, aby mohol uplatniť nárok na odpočet kilometrov.

Odporúča Voľba editora