Obsah:

Anonim

Dôchodkové dávky sú dávkami penzijného plánu, ktoré stanovuje váš zamestnávateľ. Váš zamestnávateľ prispieva na váš dôchodkový plán a poskytuje vám garantovaný príjem pri odchode do dôchodku. Môžete sa rozhodnúť pokračovať v práci aj po odchode do dôchodku. V týchto situáciách môžete stále poberať dôchodok.

proces

Svoj zamestnávateľ si uplatní nárok na dôchodkové dávky. Váš zamestnávateľ vám po odchode do dôchodku pošle dôchodkové dávky. Tieto výhody sú zaručené pre váš život bez ohľadu na to, čo sa s vami deje alebo či sa rozhodnete nájsť inú prácu. Pri podávaní žiadostí o dávky máte zvyčajne niekoľko možností. Počas zvyšku svojho života môžete poberať pravidelné dávky. Prípadne môžete využiť možnosť znížených dôchodkových dávok, čo vám umožňuje dať časť peňazí z vášho dôchodku vášmu manželovi po smrti. Nakoniec môžete z vášho dôchodku prijať paušálnu sumu, ktorá predstavuje celkovú hodnotu dôchodkového sporenia, ktorá je pre vás vyhradená, po odpočítaní akýchkoľvek úrokov, ktoré by vznikli na peniazoch, ak by sa ponechali na pravidelné platby.

význam

Výhody dôchodkového plánu nie sú závislé od vášho pracovného postavenia. Tieto dávky dostávate pri odchode do dôchodku, ale môžete pokračovať v práci pre iného zamestnávateľa. Od zamestnávateľa však musíte odísť do dôchodku, od ktorého poberáte dôchodkové dávky.

výhoda

Môžete zvýšiť svoj dôchodkový príjem tým, že pôjdete späť do práce po odchode do dôchodku z vašej práce, aby vám pomohli zaplatiť za výdavky, ktoré by ste inak neboli schopní si dovoliť na dôchodkové dávky sám. Vaše výhody sa neznižujú, pretože dôchodkové platby sú založené na anuite. Anuita je poistná zmluva, ktorá vypláca fixnú platbu každý mesiac. Akonáhle anuita začne, nemôže byť zmenená.

úvaha

Váš dôchodok zamestnávateľa nebude ovplyvnený návratom do práce, ale váš príjem zo sociálneho zabezpečenia môže byť. Ak si nárokujete dávky sociálneho zabezpečenia pred dosiahnutím plného veku odchodu do dôchodku, aby ste doplnili zárobky, môžete si zarobiť iba 14 160 USD ročne alebo sa znížia vaše dávky. Po dosiahnutí plného veku odchodu do dôchodku neexistuje žiadny limit na zárobky.

Odporúča Voľba editora