Obsah:

Anonim

Či už máte trochu peňazí alebo veľa investícií, chcete čo najviac využiť každý cent. Porovnanie výnosov z termínovaných vkladových účtov je jedným zo spôsobov, ako maximalizovať vaše zárobky bez toho, aby ste vystavili svoje peniaze riziku. Banky a iné finančné inštitúcie si neustále konkurujú, a to vám dáva možnosť získať veľa peňazí za peniaze, ktoré musíte investovať.

Využite svoje peniaze čo najviac.

krok

Určite, ako dlho môžete svoje peniaze investovať. Ak potrebujete rýchly prístup k hotovosti, je najlepšie použiť peňažný trh alebo sporiaci účet. Ak si môžete dovoliť, aby vaše peniaze viazané na dlhšiu dobu, môžete pravdepodobne získať vyššiu úrokovú sadzbu s potvrdením o vklade. CD s dlhšími termínmi by mali mať vyššie úrokové sadzby.

krok

Začnite s bankou, kde máte svoj bežný účet, a požiadajte o cenník, ktorý zobrazuje aktuálnu úrokovú sadzbu na všetkých účtoch termínovaných vkladov banky vrátane účtov peňažného trhu a diskov CD. Použite tieto sadzby ako základnú líniu, keď nakupujete v iných bankách a družstvách.

krok

Porovnajte úrokové sadzby, ktoré ponúka vaša banka s tým, čo nájdete inde. Vyplatí sa nakupovať nielen v miestnych bankách, ale aj v online a národných inštitúciách. Pozorne si prečítajte zmluvné podmienky, aby ste sa uistili, že účet nebude podliehať žiadnym nákladným mesačným poplatkom. Informujte sa aj v banke, či je garantovaná úroková sadzba a ak áno, ako dlho.

krok

Skontrolujte úrokovú sadzbu na vašom termínovanom vkladovom účte zakaždým, keď dostanete svoje vyhlásenie. Ak investujete na CD, úroková sadzba by sa nemala meniť počas celého obdobia. Ak však používate sporiaci účet alebo účet peňažného trhu, kurz môže kolísať. Ak dôjde k výraznému poklesu kurzu, môže byť užitočné hľadať vyššiu sadzbu a presunúť tam svoje peniaze.

Odporúča Voľba editora