Anonim

Väčšina žien, ktoré sú na materskej dovolenke zo svojho zamestnania, nedostanú platené, keď sú preč. Pre toto obdobie môže rodina trpieť finančne. Verejná pomoc pre takéto ženy je často k dispozícii vo forme núdzovej hotovosti alebo potravinovej pomoci. Každý štát sa vo svojich požiadavkách líši, takže ak je to možné, pozrite sa na typ pomoci, ktorý máte k dispozícii pred začatím materskej dovolenky.

kredit: monkeybusinessimages / iStock / Getty Images

Zavolajte miestnemu oddeleniu health.credit: MaryaV / iStock / Getty Images

Zavolajte na miestne zdravotné oddelenie. Ak váš kraj nemá svoje vlastné zdravotné oddelenie, zavolajte na štátne zdravotné oddelenie. Opýtajte sa, či štát ponúka núdzové alebo "mostné" výhody tým, ktorí na materskej dovolenke alebo ktorí sú mimo práce niekoľko týždňov alebo mesiacov a nedostávajú nezamestnanosť.

Vyplňte prihlášku na stravovacie lístky. Úver: RTimages / iStock / Getty Images

Vyplňte žiadosť o stravné lístky a núdzové peňažné dávky. Získanie pečiatky, ak sa kvalifikujete, vám umožní použiť akú hotovosť máte na také veci, ako je platenie účtov a nákup plienok.

Rodný list, karta sociálneho zabezpečenia a pas.credit: USGirl / iStock / Getty Images

Zhromaždite rodné listy, čísla sociálneho poistenia a vodičské preukazy (alebo štátne preukazy) všetkých osôb vo vašej domácnosti. Identifikácia štátu bude potrebná len pre osoby staršie ako 18 rokov.

Daňové priznania file.credit: Hemera Technologies / AbleStock.com / Getty Images

Vyhľadajte svoje daňové priznania, ako aj posledné dve výplatné stubs pre každého, kto je v súčasnosti zamestnaný vo vašej domácnosti. Budete tiež musieť nájsť účty za domácnosť, ako je váš účet za elektrinu, nájomnú zmluvu alebo splátky hypotéky, účet za vodu, platbu autom a akékoľvek ďalšie mesačné účty, ktoré máte. Budete musieť ukázať svoje príjmy a výdavky. Bude dôležité ukázať výšku príjmu, ktorý strácate počas materskej dovolenky.

Nájdite svoje posledné bankové výpisy.credit: Nick Daly / Photodisc / Getty Images

Nájdite posledné bankové výpisy. Agentúra, s ktorou sa uchádzate, bude chcieť vedieť, koľko máte v sporení a kontrole, ako aj akékoľvek investície, ktoré by ste mohli mať.

Rozhovor cez phone.credit: Stockbyte / Stockbyte / Getty Images

Odošlite svoju žiadosť. Možno budete musieť osobne navštíviť kanceláriu agentúry a vypočuť si ju. Ak je to pre vás ťažké, opýtajte sa, či môžete byť rozhovor po telefóne.

Odporúča Voľba editora