Obsah:

Anonim

Ako používať dôchodky pre zabezpečenie úverov. S rastúcimi nákladmi na živobytie majú ľudia ťažké budovanie dlhodobého bohatstva. Niekedy sa zdá, že jediným majetkom je váš dôchodok. Ale ak ju ešte nezbierate, nepočíta sa. To je doteraz. Niektoré banky v súčasnosti oceňujú budúce dôchodkové platby, aby zabezpečili kolaterálne úvery ako hypotéky. Tu je návod.

krok

Buďte do 5 rokov od obdržania dôchodkov. Aj keď je to stále nový koncept pre banky, niekoľko bude uhryznúť, ak môžete preukázať, že do 60 mesiacov budete dostávať zabezpečený pevný príjem z dôchodkového plánu. Je potrebné poznamenať, že by ste sa mali včas zamerať na poberanie dôchodku. Kým budete dostávať menej peňazí dopredu, môže to stáť za to pomôcť zabezpečiť váš úver. Dôležité je tu staré porekadlo "vták v ruke, ktorý stojí dva v buši".

krok

Vytlačte si všetky príslušné záznamy podľa plánu dôchodkového zabezpečenia. To zahŕňa nielen to, koľko peňazí za mesiac budete dostávať, ale aj to, čo sa stane v prípade, ak vaša smrť. Pamätajte, že veriteľ bude stále chcieť svoje peniaze. Mnoho penzijných programov ponúka výhody pre manželov za znížené sadzby. Výber tejto možnosti poskytne veriteľovi trochu viac pohodlia, pretože šanca oboch z vás prejsť v krátkom čase je štíhlejšia ako len jeden z vás.

krok

Zvážte prijatie paušálnej sumy alebo čiastočnej paušálnej platby. To je ďalšia možnosť, ktorú ponúka mnoho penzijných plánov. Podpísaním paušálnej sumy banke, keď dôjde k jej splateniu, ste v podstate sľubujú im zálohu. Premýšľajte o tom ako jednorazovú platbu po dobu trvania úveru.

krok

Nákup životné poistenie, ktoré pokrýva dĺžku úveru. To je ďalší spôsob, ktorým bude banka uistená, že dostane svoje peniaze. Ukáže im, že ak prejdete počas úveru, budete mať dosť peňazí na pokrytie všetkých svojich dlhov.

krok

Udržujte si kredit v dobrom postavení. Pretože banky môžu byť zdržanlivé, aby vám umožnili využívať dôchodky na zabezpečenie úverov, chcete im ukázať, že máte dobré výsledky splácania svojich dlhov. Vedenie vašej kreditnej správy v dobrom stave im ponúkne poistenie.

krok

Vyhnite sa hryzenie viac, ako môžete žuť. Keď ľudia začnú dostávať dôchodky, zvyčajne to znamená, že sú v súmraku svojho zárobkového potenciálu. Zarábate menej peňazí ročne, než keď ste pracovali na plný úväzok. To tiež znamená, že váš životný štýl musí byť menej nákladný (ak nemáte iné investície.) Uistite sa, že zabezpečenie úveru, ktorý zabezpečujete, sa zmestí do vášho nového rozpočtu.

Odporúča Voľba editora