Obsah:

Anonim

Ak ste 65 a starší, alebo mladší ako 65 rokov a máte trvalé zdravotné postihnutie a poberáte dávky sociálneho poistenia, máte nárok na Medicare pokrytie. Medicare Časť B sa vzťahuje na trvanlivé lekárske vybavenie, ktoré zahŕňa invalidné vozíky. Ak váš poskytovateľ zdravotnej starostlivosti potvrdzuje, že invalidný vozík je z lekárskeho hľadiska nevyhnutný na to, aby ste sa v domácnosti dostali, Medicare pomáha pokryť náklady. Pred schválením platby musíte splniť určité kritériá a uistiť Medicare, že zariadenie môžete bezpečne používať.

Žena vo vozíku objímanie children.credit: john Rowley / Photodisc / Getty Images

krok

Naplánujte si stretnutie s lekárom. Bude vás skúmať, či potrebujete invalidný vozík a môžete ho prevádzkovať sami. Ak sa rozhodne, že nemáte silu používať ručný invalidný vozík a nemáte v dome niekoho, kto by vám pomohol, môžete sa kvalifikovať na invalidný vozík. Medicare bude vyžadovať, aby Váš lekár potvrdil, že ste boli svedkom návštevy v kancelárii.

krok

Oboznámte sa so svojím lekárom alebo iným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, aby ste predložili písomnú objednávku alebo potvrdenie o lekárskej potrebe, v ktorom vysvetlíte, že máte zdravotný stav, ktorý vyžaduje, aby ste vo svojom dome používali invalidný vozík. Nebudete sa kvalifikovať, ak ju budete potrebovať len na pomoc mimo svojho domova, hoci ak Medicare schváli platbu za invalidný vozík, môžete ju použiť na odchod von.

krok

Poskytnite dodatočnú dokumentáciu, napríklad kópie poznámok o návšteve lekára, výsledky testov alebo iné informácie, ktoré Medicare vyžaduje na preukázanie lekárskej potreby. Ukážte, že máte obmedzenú pohyblivosť kvôli zdravotnému stavu, vďaka ktorému nemôžete vykonávať činnosti denného života aj s pomocou trstiny alebo chodca.

krok

Kontakt buď tradičné Medicare alebo Medicare HMO alebo PPO zdravotný plán zistiť, ktoré trvalé zdravotnícke zariadenia dodávatelia môžete použiť. Dodávateľ DME aj lekár, ktorý vás ošetruje, na zdravotný stav, ktorý si vyžaduje invalidný vozík, musí byť poskytovateľom schváleným spoločnosťou Medicare.

krok

Zoznámte sa s vašou ročnou Medicare časť B odpočítateľné. Budete tiež zodpovední za zaplatenie 20 percent sumy schválenej spoločnosťou Medicare. Ak ste poistený doplnkovým poistením, plán môže zaplatiť 20% po splnení vašej spoluúčasti.

Odporúča Voľba editora