Obsah:

Anonim

Poistenie titulu pomáha procesu domáceho nákupu tým, že umožňuje ako kupujúcemu domov, tak aj akémukoľvek finančnému sprostredkovateľovi postupovať s istotou, že nehnuteľnosť je spôsobilá na predaj. Chráni pred rizikom, že existujú potenciálne nároky proti majetku, ktorý by mohol zrušiť predaj po tom, či je to z úmyselného podvodu spáchaného predávajúcim alebo neznámymi dedičmi, ktorí náhle zistia, že môžu byť právoplatnými vlastníkmi vášho nového domova.

Názov poistenie chráni vaše investície, ak niekto iný tvrdí, že vlastní váš sen home.credit: Getty Images / Photodisc / Getty Images

Názov Proces poistenia

Titulná poisťovňa alebo advokát najprv vykoná prieskum, aby zabezpečila, že listina je platná a že v zázname nie sú žiadni iní žiadatelia o majetok alebo chyby, ktoré by sa neskôr mohli ukázať ako problematické. Akonáhle k tomu dôjde, vydá poistnú zmluvu, ktorá bude platiť na obranu na súde, ak je platnosť titulu napadnutá a odškodní vás za váš majetok v majetku, ak stratíte takýto prípad.

Ochrana investícií

Keď financujete dom, zvyčajne si budete musieť kúpiť poistnú zmluvu. To chráni banku v prípade, že sa objaví reklamácia, ktorá ohrozuje jej investície. Poistenie vlastníckeho práva nie je vždy potrebné, ale je dobré si ho kúpiť. V opačnom prípade, ak dlho stratený bývalý manželský partner bývalého majiteľa spisy úspešné tvrdenie o vlastníctve a súdy súhlasia, budete sa z vašej zálohy a ďalšie vlastné imanie v majetku.

Odporúča Voľba editora