Obsah:

Anonim

Podiel akcionárov v spoločnosti S má niekoľko dôležitých daňových účinkov. Zisk alebo strata spoločnosti S sa uplatňuje na daňové priznanie akcionárov. Akcionár však musí mať základ na odpočítanie straty spoločnosti. Rozdelenie akcionárom od spoločností S nie je zdaniteľné. Iba zisk je zdaniteľný, či už je distribuovaný alebo nie. Distribúcia je však zdaňovaná, ak presahuje základ akcionára. Akcionár má základňu akcií a dlh. Východiskovým základom zásob je výška vlastného imania, ktorú akcionár dodal. Základom počiatočného dlhu je suma peňazí, ktorú akcionár požičal spoločnosti S. Formulár K-1 sa prijíma raz ročne, pričom sa oznamujú všetky zložky ovplyvňujúce akcionársky základ.

Akcionár spoločnosti S musí každý rok vypočítať základňu.

Stock Basis

krok

Zaznamenajte si svoju východiskovú základňu.

krok

Pridajte svoj podiel každého druhu zdaniteľného príjmu a nezdaniteľného príjmu. Pridajte aj svoje zvýšenie kapitálových vkladov.

krok

Odpočítajte akékoľvek rozdelenie hotovosti alebo majetku, ktorý ste dostali. Tiež odpočítať všetky splátky kapitálu, ktorý ste dostali.

krok

Odpočítajte svoj podiel neodpočítateľných výdavkov spoločnosti.

krok

Znížte základ o svoj podiel na odpočítateľných výdavkoch, ktoré prešli na akcionárov. Tieto položky majú vplyv skôr na akcionárov ako na príjmy spoločnosti.

krok

Použite na základe dlhu akúkoľvek sumu, ktorá znižuje základňu akcií pod nulu.

Základ dlhu

krok

Zoznam svoje počiatočné sumy osobne požičané S korporácie.

krok

Odpočítajte akúkoľvek splátku úveru prijatú od S korporácie.

krok

Pridajte akékoľvek nové sumy požičané spoločnosti S.

krok

Použiť akékoľvek záporné množstvo základu zásob. Neznižujte podiel akcionárov pod nulu.

Odporúča Voľba editora