Obsah:

Anonim

401k plány sú daňové úkryty, ktoré odkladajú daň z príjmu splatnú z vášho dôchodkového sporenia. Toto odloženie dane vám pomôže hromadiť veľký zostatok na dôchodkovom účte. Avšak, ak sa niekedy rozhodnete, že nechcete, aby vaše 401k, môžete si peniaze. Ak tak urobíte, musíte vedieť, koľko stojí za to, aby ste si vybrali svoj dôchodkový plán.

druhy

Existujú dva typy 401k plánov. Tradičný je tradičný 401k. Príspevky pred zdanením sa realizujú do plánu 401k. Potom sa príspevky investujú. Výbery sa zdaňujú bežnými sadzbami dane z príjmov. Roth 401k plány umožňujú príspevky po zdanení a nezdaňujú výbery.

význam

Význam vyplácania 401k plán je, že to bude stáť vás v daniach z príjmov. Vyplatenie 401k plánu spúšťa daňovú povinnosť. Platíte daň na základe vašich 401k fondov ako bežný príjem. Ak máte menej ako 59 1/2, zaplatíte aj 10% pokutu za skorú distribúciu z vášho 401k.

výhoda

Výhodou vyplácania vášho 401k plánu je, že dostanete svoje peniaze pred odchodom do dôchodku a môžete s ním robiť čokoľvek chcete. Môžete reinvestovať finančné prostriedky do akéhokoľvek druhu investície, alebo môžete peniaze použiť na niečo iné.

nevýhoda

Nevýhodou pre vyplácanie vašich 401k čoskoro je, že ste preplatenie vo vašom dôchodkovom fonde. Keď odídete do dôchodku, nemusíte mať dosť peňazí na život. To by vás mohlo umiestniť do finančnej ťažkosti, keď už nemôžete pracovať.

dôležité informácie

Zvážte, či je váš plán 401k. Ak chcete získať prístup k finančným prostriedkom, a váš zamestnávateľ umožňuje úvery, zvážte prijatie úveru z vášho 401k plánu namiesto jeho preplatenia. Ak váš zamestnávateľ umožňuje in-service výbery, môžete previesť svoj 401k plán na Roth IRA namiesto preplatenia v pláne 401k úplne. Konvertovaním na Roth IRA platíte daň z príjmu, ale na konverziu nie je uložená žiadna pokuta. Okrem toho si môžete kedykoľvek vybrať príspevok z vášho Roth IRA bez sankcie. To znamená, že môžete previesť na Roth IRA a potom stiahnuť svoje príspevky do Roth, aby sa zabránilo 10 percent trestu.

Odporúča Voľba editora