Obsah:

Anonim

Úrokové výnosy vo Vašom formulári W-2 sú úroky z určitých investícií počas roka. Ak si zarobíte úroky z investícií, IRS to považuje za príjem, a vy musíte platiť dane z týchto fondov.

Nie všetky úrokové výnosy sú zdaniteľné.

druhy

Príklady investícií, ktoré vykazujú úrokové výnosy z formulárov W-2, zahŕňajú sporenie alebo kontrolu účtov; vkladové certifikáty alebo CD; a účty peňažného trhu. Úroky z dlhopisov, ktoré nie sú emitované štátom alebo miestnou samosprávou, sa tiež považujú za príjem.

hlásenie

Oznámte všetky úrokové výnosy IRS. Ku koncu zdaňovacieho obdobia by ste mali dostávať výkazy úrokov z účtov, za ktoré ste získali úrokové výnosy. Ak ste získali úroky zo štátnych alebo miestnych obecných dlhopisov, úrok nie je zdaniteľný, ale stále musíte vykazovať získanú sumu.

Vykazovateľné sumy

Ak celková výška úrokových výnosov pre všetky účty nie je väčšia ako 1 500 USD, môžete túto sumu vložiť na daňový formulár 1040. Ak je suma väčšia ako $ 1,500, mali by ste dostať 1099-INT formulár a musí nahlásiť sumu do Schedule B, ak zadáte 1040 alebo Schedule 1, ak súbor 1040a.

Odporúča Voľba editora