Obsah:

Anonim

Väčšina ľudí, ktorí vlastnia svoje vlastné domy majú hypotéku. Mnoho ľudí má aj druhú hypotéku. Druhá hypotéka je tiež zabezpečená domov ako záruka. Prvá hypotéka však musí byť zaplatená v plnej výške predtým, ako môže byť akýkoľvek výnos smerovaný na druhú hypotéku. HELOC je jedným z typov druhých hypoték.

Čo je HELOC?

HELOC je úverový úver pre domácnosti. Podobne ako pri domácom úvere, HELOC je druhou hypotékou zabezpečenou nehnuteľnosťou ako kolaterál.Na rozdiel od domáceho úveru na bývanie, HELOC je úverová linka, ktorá môže byť použitá čiastočne alebo celkom. Okrem toho, HELOC môže byť vrátený a potom znovu použitý, pokiaľ je linka otvorená. HELOC majú zvyčajne variabilné úrokové sadzby.

Tretie hypotéky a ďalej

Hoci prvé a druhé hypotéky sú najbežnejšie, teoreticky môžu byť na tom istom pozemku tri alebo viac hypoték. Tretie hypotéky sú zriedkavé a existuje len málo veriteľov, ktorí ich ponúkajú. Tretie hypotéky môžu byť ponúkané hodnotným zákazníkom s podstatným vlastným imaním vo svojich domovoch.

Dve HELOCs, jedna nehnuteľnosť

Väčšina veriteľov bude trvať na tom, že ich úver bude druhou hypotékou na bývanie, podriadený iba prvej hypotéke. Akonáhle je táto druhá pozícia prijatá úverom, nemôže byť znovu použitá. Aby teda veriteľ musel získať ďalší HELOC, musel by umožniť, aby bol dlh podriadený prvej aj druhej hypotéke. Žiadosť o dve HELOCs od rôznych veriteľov v rovnakom čase bez informovania veriteľov je typom hypotekárneho podvodu.

Alternatívy k viacerým HELOCs

Pre väčšinu dlžníkov, ktorí majú dve HELOCs súčasne nie je možné. Avšak, ak máte nárok na väčšie množstvo úveru, väčšina veriteľov ponúkne refinancovať svoje existujúce HELOC ako súčasť procesu vzniku. Dlžníci s dobrým úverom a dostatočným vlastným imaním si tiež môžu overiť u svojho súčasného veriteľa, či by zvýšili úverovú linku na existujúcom HELOC.

Odporúča Voľba editora