Obsah:

Anonim

Ak vlastníte vozidlo, potrebujete auto poistenie. Kým získanie poistenia vozidla za normálnych okolností je relatívne jednoduché, môže to byť problém, ak nemáte vodičský preukaz, napriek tomu, že ho potrebujete z právnych dôvodov a dôvodov zodpovednosti. Ak chcete získať poistenie vozidla bez vodičského preukazu, postupujte podľa týchto krokov.

Mladá žena, ktorá riadi svoje auto: David Oldfield / Photodisc / Getty Images

krok

Obráťte sa na poskytovateľov poistenia vo vašej oblasti, aby ste získali poistné kotácie. Mnohé poisťovne sa nemusia ani opýtať, či máte platný vodičský preukaz.

krok

Vysvetlite poisťovniam, ak ste o to požiadali, prečo ste bez vodičského preukazu. Ak je to preto, že ste v pozastavení alebo zrušenie pre žiadne auto poistenie, potom poskytovateľ bude pravdepodobne vám 30 až 45 dní, aby si licenciu späť alebo politiky vyprší.

krok

Ak dosiahnete zákonný vek vodiča, prejdite na skúšku vodiča. Ak je to tak, väčšina poisťovní vás pokryje vodičským povolením a potom, keď zložíte skúšku, budete potrebovať doklad o vašej licencii.

krok

Ak ste v pozastavení licencie alebo odvolaní bez poistenia, prevezmite dôkaz o poistení a súd obnoví vaše vodičské oprávnenia. Uvedomte si, že budete musieť zaplatiť aj pokutu.

krok

Ukážte poisťovni, že vaša licencia je teraz platná, aby ste mohli zachovať svoju poistnú zmluvu.

Odporúča Voľba editora