Obsah:

Anonim

Kľúčom k identifikácii skutočných zlatých mincí je skutočnosť, že zlato je oveľa hustejšie ako väčšina ostatných kovov. To robí naozaj dobrý falzifikát prakticky nemožné, pretože minca správneho objemu nebude dostatočne vážiť, aby to bolo skutočné zlato. Metóda opísaná tu na identifikáciu skutočných zlatých mincí bola objavená gréckym matematikom Archimédom okolo 250 rokov pred naším letopočtom, ale je to stále najjednoduchší spôsob, ako identifikovať skutočné zlaté mince alebo zlaté prúty a funguje s mincami z čistého zlata alebo zliatiny zlata.

American Buffalo $ 50 Gold Coin Foto s láskavým dovolením US Mint

krok

Určite, či má byť minca 22K alebo 24K zlato. Pure (24K) zlato je extrémne mäkké a ľahko poškoditeľné, takže väčšina mincí je legovaná iným kovom, aby sa vytvrdila. Tam sú niektoré výnimky, ako je americká Buffalo zlatá minca. Ak chcete skontrolovať zloženie mincí, pozrite si to v akomkoľvek dobrom numizmatickom katalógu, ako sú napríklad on-line z profesionálnych služieb triedenia mincí (pozri odkazy v časti Zdroje).

krok

Položte vodu do odmernej nádoby (typ používaný v chemických laboratóriách je dokonalý). Zaznamenajte si presný objem vody v nádobe. Teraz umiestnite mincu do vody. Dávajte pozor, aby ste nevystriekali vodu. Znova skontrolujte odčítanie objemu. Odpočítajte objem vody pôvodne v nádobe od objemu s pridanou mincou, aby ste získali objem mince. Napríklad, ak ste začali s 25,0 cm3 vody a máte 27,0 cm3 s pridanou mincou, objem mince je 27,0 cm3 mínus 25,0 cm3 alebo 2,0 cm3.

krok

Mince sa navážia pomocou presnej stupnice s presnosťou na jednu desatinu gramu alebo lepšou (typická chemická stupnica je dobrá).

krok

Vypočítajte hustotu mince. Hustota sa rovná hmotnosti mince v gramoch vydelenej objemom v cm3. Napríklad, ak je hmotnosť mince 38,0 gramov a objem mince (z kroku 2) je 2,0 cm3, hustota je 39,0 g delená 2,0 cm3 alebo 19,50 g / cm3. Čistá zlatá minca má hustotu asi 19,3 g / cm3 (gramov na kubický centimeter), ak je to 24K zlato a asi 18,5 g / cm3, ak je to 22K zlato. V našom príklade je minca takmer určite skutočné zlato a pravdepodobne 24K zlatá minca.

krok

Opakujte meranie objemu a hmotnosti a výpočet hustoty, aby ste sa uistili, že máte dostatočne presné údaje. Avšak, nebuďte rozrušený, ak ste trochu mimo prvých niekoľkokrát identifikujete skutočné zlaté mince. Ak vypočítate hustotu viac ako 15 g / cm3, je to pravdepodobne skutočná zlatá minca a stačí, aby ste túto techniku ​​trochu praktizovali.

Odporúča Voľba editora