Obsah:

Anonim

Plat, ktorý väčšina zamestnávateľov hľadá pri hľadaní uchádzačov o zamestnanie, je hrubý príjem. Hrubý príjem je suma, ktorú zarobíte na pracovisku pred zdanením, 401 k) príspevky, príspevky na dôchodkové zabezpečenie, 401 k) úvery, poistné a iné platby sa zadržiavajú. Výpočet hrubej mzdy je pomerne jednoduchý.

Použite svoj W-2 pr výplatnej páske na výpočet hrubej mzdy.

krok

Zbierajte informácie a materiály, ktoré budete potrebovať na výpočet hrubého príjmu. Patrí sem váš najnovší W-2, nedávny výplatný list a kalkulačka. Môžete použiť pero a papier pre tieto výpočty, ale je to rýchlejšie s kalkulačkou. W-2 vám pomôže vypočítať celkový hrubý mesačný príjem za rok, ale výplatná páska poskytne konkrétnu mesačnú hrubú mzdu, ak váš príjem kolíše od mesiaca k mesiacu.

krok

Pomocou W-2 vypočítajte odhadovaný hrubý mesačný príjem. Jednoducho rozdeliť svoje zárobky z poľa 1, alebo mzdy, tipy a iné odškodnenie, na vašom W-2 o 12. Toto je váš odhadovaný hrubý mesačný príjem.

krok

Ak nemáte svoj W-2 k dispozícii, môžete vypočítať svoj mesačný hrubý príjem pomocou mzdy. Vydeľte hrubú sumu (pred všetkými daňami a zrážkou) z vášho šeku dvoma, ak ste platení dvakrát týždenne. Toto je váš týždenný hrubý príjem. Vynásobte toto číslo 52 (za 52 týždňov) a výsledok vydelte číslom 12. Toto je váš skutočný mesačný hrubý príjem.

krok

Overte si celkový hrubý ročný príjem vynásobením týždennej mzdovej sadzby o 52, za 52 týždňov. Toto číslo by malo zodpovedať vášmu aktuálnemu ročnému platu.

Odporúča Voľba editora