Anonim

kredit: @ photonasya / Twenty20

Vec o dlhu je, že sa len cez to musíte dostať. Žiadna časová os alebo plán nie je dokonalý, okrem tej, ktorá vás zbaví dlhov. Existuje toľko rôznych spôsobov, ako pracovať prostredníctvom dlhu, ale nový výskum naznačuje, že existuje jeden faktor, ktorý predpovedá, ako rýchlo sa dostanete na nulu.

Tento týždeň, dokument z Národného úradu pre ekonomický výskum vyvolal niektoré sľubné možnosti pre každého, kto čelí dlhu, najmä s kreditnými kartami. Výskumní pracovníci sa pozerali na údaje od stoviek užívateľov služby online osobných financií ReadyForZero, ako aj na plány, na ktorých sa dohodli všetci používatelia na začiatku procesu. Ako sa ukázalo, práve vypracovanie plánu sa ukázalo ako najlepší ukazovateľ toho, či títo používatelia vôbec zaplatili svoj dlh.

Výsledky neboli dokonalé. Dlh je boj a krátkodobé finančné potreby sa môžu dostať do cesty. "V priemere každý človek znížil svoj dlh len o 25 až 30 centov za každý dolár, ktorý plánoval zaplatiť," píše MarketWatch Maria LaMagna. Ukázalo sa však, že jednoznačný záväzok splácať dlh na prvom mieste je najpresnejším prediktorom v konečnom dôsledku bez dlhov.

Je to veľký impulz k myšlienke úmyslu a vytvoreniu nejakého druhu zmluvy alebo rutiny, ktorá vám pomôže spravovať vaše financie. Ak ste dúfal, že ReadyForZero môže pomôcť, bohužiaľ, služba bola vypnutá v roku 2016. Tam je ešte veľa ďalších možností tam, aj keď, vrátane voľného generátora plánu Undebt.it. Nemusíte opraviť všetky svoje dlhy hneď, pekné, ako by to bolo, ale teraz sa určite môžete vydať na cestu k úspechu.

Odporúča Voľba editora