Obsah:

Anonim

Nehnuteľnosti sú to, čo IRS nazýva kapitálový majetok. Ak predávate voľné miesto, ktoré ste kúpili ako investíciu, oznámite výsledok predaja ako kapitálový zisk alebo stratu, a nie ako pravidelný príjem. Ak ste kúpili pozemok na osobné použitie, nahlásite akékoľvek zisky z predaja, ale žiadne straty. Vyplníte formulár 8949 pre každý predaj kapitálu a potom správy o výsledkoch v programe D. Odošlite formuláre, keď odošlete svoje 1040.

Prázdny pozemok je na predaj.úver: Chris Clinton / Stockbyte / Getty Images

Krátke alebo dlhé

Ak vlastníte nehnuteľnosť za rok alebo menej, oznámite výsledok predaja ako krátkodobý zisk alebo stratu. Nad jeden rok je to dlhodobé. To je významné, pretože dlhodobé daňové sadzby sú lepšie. Zvyčajne vypočítate zisk alebo stratu odpočítaním ceny nehnuteľnosti od predajnej ceny. Ak máte stratu, odpočítate ju od svojich kapitálových ziskov.

Odpočítavanie strát

Ak sú vaše odpočítateľné straty za rok viac ako vaše zisky, môžete odpočítať až 3 000 USD v čase zverejnenia oproti bežnému príjmu. Robíte to na prednej strane vášho 1040, čo je tiež miesto, kde ste správu čistý kapitálový zisk. Ak je vaša čistá kapitálová strata väčšia ako 3 000 USD, musíte ju previesť do nasledujúcich rokov a potom ju odpočítať od ziskov a príjmov. Sumu prevodu uvediete v zozname D.

Odporúča Voľba editora