Obsah:

Anonim

Poistenie životného poistenia a úrazové poistenie a poistenie rozčlenenia (AD&D) sú dva súvisiace, ale odlišné druhy poistenia. Oba tieto druhy poistenia majú svoje miesto, ale mali by ste pochopiť rozdiel medzi nimi pred nákupom.

Vlastnosti

Životné poistenie vypláca podstatnú dávku v súvislosti s platením poistného. Náhodná smrť a rozobratie vás nahradí, ak je vaša smrť spôsobená nehodou alebo stratou končatiny alebo inej časti tela.

nevýhody

Životné poistenie platí len vtedy, keď zomriete v rámci trvania politiky. Napríklad 10-ročná politika platí len do 10 rokov od nadobudnutia účinnosti tejto politiky. Pre trvalé poistenie môže byť poistné často značné a drahé v porovnaní s termínovým životným poistením. Poistenie AD&D nesmie nikdy zaplatiť nárok, pretože vaša smrť musí vyplynúť z nehody, alebo musíte stratiť časť tela uvedenú v zmluve o poistení, aby ste sa mohli zoznámiť s poistnou zmluvou.

dôležité informácie

Uistite sa, že poistenie má zmysel. Napríklad poistenie AD&D má zmysel len vtedy, ak by vaše koníčky, životný štýl alebo povolanie viedli k vašej smrti náhodou alebo ak by ste sa stali vážne zmrzačení. Životné poistenie je vo všeobecnosti vhodné, ak máte poistiteľné potreby, ako napríklad hypotéku, ktorá sa musí vyplatiť v prípade predčasnej smrti.

Odporúča Voľba editora