Obsah:

Anonim

Ak ste štát Kalifornie alebo zamestnanec školy, máte nárok na odchod do dôchodku po dosiahnutí veku 50 rokov a po ukončení piatich rokov služby. Výška dôchodku sa bude líšiť v závislosti od dátumu plánovaného odchodu do dôchodku a od odpracovaných rokov do tohto dátumu. Môžete si vypočítať dátum odchodu do dôchodku, ktorý poskytuje najväčší úžitok, pomocou online kalkulačky výhod zo systému dôchodkového zabezpečenia zamestnancov Kalifornie (CalPERS), aby ste zistili, ako rôzne dátumy odchodu do dôchodku ovplyvňujú váš mesačný dôchodkový príjem.

krok

Zhromaždite svoje posledné výročné vyhlásenie člena CalPERS. Toto vyhlásenie vám bude zaslané v októbri a bude obsahovať podrobné informácie o vašom účte. Vyhlásenie obsahuje informácie, ktoré budete musieť použiť kalkulačku.

krok

Prejdite do online kalkulačky CalPERS pre odchod do dôchodku (pozri Resource). Ak chcete používať túto službu, nemusíte sa prihlásiť do svojho účtu. Kalkulačka začína na obrazovke "O vás".

krok

Zadajte informácie do políčka kalkulačky. Vyberte svoj plánovaný dátum odchodu do dôchodku a zadajte celkovú konečnú kompenzáciu. Toto číslo sa rovná vašej najvyššej ročnej mzdovej sadzbe za jeden rok alebo najvyššiemu priemeru za tri po sebe nasledujúce roky.

krok

Zadajte počet dní alebo hodín nevyužitých nemocenských dávok, ktoré ste nazhromaždili, a povedzte kalkulačke, keď ste sa stali členom CalPERS. Pokračujte na nasledujúcu obrazovku.

krok

Odpovedzte na otázky o vašom zamestnávateľovi, o celkovom počte rokov služby vo verejnom záujme a o odchode do dôchodku. Zadajte svoj aktuálny stav práce. Ak máte nárok na dávky sociálneho zabezpečenia navyše k vašim výhodám CalPERS pri odchode do dôchodku, vyberte možnosť „Áno“. Vyberte svoj aktuálny stav práce a pokračujte na nasledujúcu obrazovku.

krok

Ak máte ďalších zamestnávateľov CalPERS, kliknite na tlačidlo Pridať zamestnávateľa. V opačnom prípade kliknite na tlačidlo "Pokračovať" a prejdete na nasledujúcu obrazovku.

krok

Kliknutím na stránku príjemcu získate odhadovanú dôchodkovú dávku. Alternatívny odhad môžete získať tak, že sa vrátite na obrazovku „O vás“ a zmeníte dátum odchodu do dôchodku.

Odporúča Voľba editora