Obsah:

Anonim

Viete o plánoch splácania. Videli ste možnosti konsolidácie alebo refinancovania. Vaši priatelia urobili všetko, čo je v ich silách, aby znížili svoje mesačné splátky študentských pôžičiek - a platia len minimálnu sumu.

Ale čo ak chcete splácať svoje študentské pôžičky tak rýchlo, ako len môžete a tak lacno, ako môžete?

Nie každý to zvládne a to je v poriadku. Je ťažké prísť s peniazmi, ktoré potrebujete na zaplatenie všetkých nákladov a zdvojnásobiť na platbu študentského úveru.

Ak máte prostriedky, ale vyplácanie študentských pôžičiek vám rýchlo ušetrí peniaze, pretože platíte menej úrokov. To tiež uvoľňuje peniaze vo vašom cash flow venovať iným finančným cieľom, ako je sporenie alebo investovanie.

Znie to ako niečo, čo chcete dosiahnuť? Potom vás prevedieme týmto 4-krokovým procesom, takže si môžete splácať študentské pôžičky ASAP:

zápočet: Kreatiw / iStock / GettyImages

Krok 1: Pripravte sa

Urobte si zoznam všetkých svojich študentských pôžičiek. Na začiatok zoznamu umiestnite úver s najvyššou úrokovou sadzbou. Práca si cestu nadol, výpis z úverov v poradí podľa najvyššej miery na najnižšiu.

Toto je poradie, v ktorom splatíte svoje dlhy. Úvery s najvyššími úrokovými sadzbami vás stoja najviac, takže ich chcete najprv vyradiť, ak chcete ušetriť najviac peňazí na splácanie dlhov.

Krok 2: Nastavte výšku mesačnej platby

Ide o splácanie úverov ASAP, čo znamená zaplatiť viac ako minimum. Máte tu niekoľko možností:

  • Vykonajte väčšiu platbu každý mesiac, ako je požadované
  • Vykonajte 2 platby každý mesiac namiesto 1

Či tak alebo onak budete mať splatiť svoj dlh pred termínom - to všetko pri šetrení peňazí. Najlepšia voľba pre vás bude závisieť od vášho cash flow. To môže mať väčší zmysel rozdeľovať platby v priebehu mesiaca, alebo môžete zaplatiť väčšiu sumu naraz, ak ste spokojní s tým.

Vyberte si sumu, ktorú zaplatíte na tento prvý úver každý mesiac (ten s najvyššou úrokovou sadzbou), potom nastavte automatické platby, aby ste nezabudli.

Zatiaľ čo ste proaktívne splácajú študentský úver s najvyššou sadzbou, uistite sa, že zaplatíte minimum z ostatných úverov.Myšlienka je vyradiť každý úver jeden po druhom, takže všetky vaše dostupné peniaze by mali ísť smerom k primárnemu dlhu, ktorý chcete splatiť.

Krok 3: Zapnite nasledujúci

Akonáhle splácate prvú pôžičku, vráťte sa na zoznam, ktorý ste urobili, keď ste sa zorganizovali v kroku 1. Prejdite na úver s ďalšou najvyššou úrokovou sadzbou.

Pamätajte si množstvo peňazí, ktoré ste zaplatili každý mesiac smerom k úveru # 1? Teraz, keď je to vyplatené, chcete mať tú istú sumu a pridať ju k minimu, ktoré ste zaplatili na Úver č.

Pokračovať vo vyplácaní študentského úveru, až kým jeho zostatok nedosiahne hodnotu 0 USD.

Krok 4: Opakovanie

Jednoducho zopakujte tento proces, kým nezaplatíte všetky svoje dlhy študentského úveru.

Čistá vec je, že zakaždým, keď splácate úver, proces zrýchľuje, pretože zvýšite mesačnú platbu na každý úver zakaždým, keď začnete splácať nový.

Platenie úverov z najvyššej úrokovej sadzby na najnižšiu, a platiť navyše každý mesiac, vám umožní splácať svoj dlh ASAP.

Odporúča Voľba editora