Obsah:

Anonim

Ak ste si zakúpili svoj domov pomocou Federálnej správy bývania (FHA), boli ste schopní vykonať veľmi nízku zálohu vo výške len 3,5 percenta. To je prvý ukazovateľ, že váš úver môže byť poistený FHA. Výmenou za nízku zálohu FHA vždy vyžaduje hypotekárne poistné na každý úver.

krok

Vyhľadajte svoj mesačný výpis hypoték. Ak poskytuje rozpis mesačnej splátky, uvidíte dve poistné položky. Jedným z nich bude mesačné poistné na hypotekárne poistenie (MIP), čo FHA nazýva hypotekárne poistenie. Druhou je mesačná suma na poistenie domu.

krok

Vytiahnite svoj zatvárací balíček z uzavretia hypotéky. Nájdite záverečný výkaz (HUD1), ktorý obsahuje rozpis všetkých nákladov na uzavretie. Pozrite sa na pravý horný roh prvej stránky. uvidíte číslo prípadu HUD (Housing and Urban Development). Bude to 13 číslic, zobrazené ako 000-0000000-000. Toto číslo prípadu sa bude opakovať na zmenke, v dokumente, ktorý vytvára dlh. Ak máte číslo prípadu HUD, váš úver je poistený FHA. Na druhej strane záverečného výkazu nájdete poplatok za predplatené poistné na hypotekárne poistenie (UFMIP). UFMIP sa zvyčajne financuje do pôžičky; môžete nájsť tento poplatok v riadkoch s číslom 900.

krok

Zavolajte svojmu veriteľovi pomocou čísla zákazníckeho servisu na váš mesačný výpis pre hypotéku. Zástupca zákazníckeho servisu bude potrebovať číslo vášho účtu a adresu alebo číslo sociálneho poistenia. Môžete sa opýtať zástupcu, či je váš FHA úver. Všetky úvery FHA sú poistené.

krok

Prístup k informáciám o úvere tým, že ide on-line na vaše webové stránky veriteľa. Možno ste na tento účel nastavili meno používateľa a heslo. Prejsť na informácie o vašom účte, a mali by ste byť schopní vytiahnuť všetky informácie o type úveru máte. Váš účet bude uvádzať, či máte FHA úver, ktorý je vždy poistený FHA.

Odporúča Voľba editora