Obsah:

Anonim

Vo svete, ktorému dominujú internetové a kreditné karty, nie je naozaj prekvapujúce, že niektorí ľudia si nie sú istí, ako poslať šek alebo peňažnú poukážku. Avšak, tam sú časy, keď jednoducho nemôžete použiť kreditnú kartu platiť za niečo, a musí napísať šek alebo peňažnú poukážku a poslať ho na niekoho. Našťastie to nie je veľmi ťažké.

Po dokončení umiestnite obálku do poštovej schránky.

Vyplnenie šeku alebo peňažného poukazu

krok

V prípade šekov aj peňažných poukazov by ste mali vyplniť celé meno osoby alebo spoločnosti, ktorú platíte v riadku „Platba podľa poradia“.

krok

Pri kontrolách budete musieť vyplniť čiastku, ktorú platíte slovami v riadku „Vo výške“. Mali by ste to napísať v skutočných slovách pre celé číslo, ale zlomky (t. J. Haliere) by mali byť napísané v číslach. Napríklad, ak píšete $ 103.53, vyzeralo by to takto:

Sto a tri doláre a ---------------------------------- 53/100.

Platobné príkazy Vám budú vyplnené.

krok

Na šeku by ste tiež mali zapísať sumu v číslach v sekcii, ktorá je na to určená, napísaním celých čiastok v dolároch a potom halierov vo zlomkovej forme (t. J. 103 USD 53/100). Platobné príkazy majú toto vyplnené.

krok

Podpíšte šek na riadku, ktorý hovorí podpisom. Zvyčajne to nie je potrebné pre peňažnú poukážku.

krok

V prípade šekov aj peňažných poukazov napíšte svoje číslo účtu do poznámky alebo pre časť, ak platíte účet (tzn. Ak platíte účet za elektrinu, uveďte číslo elektrického účtu). Ak platíte osobu, napíšte slovo alebo dve slová, ktoré hovoria, pre čo je to (takže napríklad, ak posielate šek svojmu vnukovi na jeho narodeniny, môžete napísať Happy 10th Birthday Billy).

Pošlite svoj šek alebo peňažnú poukážku

krok

Umiestnite šek alebo peňažnú poukážku do obálky. Ak platíte účet, nezabudnite uviesť spodnú časť faktúry s šekom alebo peňažnou poukážkou. Tieto sú zvyčajne perforované, aby sa ľahko odtrhli.

krok

Napíšte meno a adresu osoby alebo spoločnosti, ktorej posielate šek alebo peňažnú poukážku na zadnej strane obálky v centre. Nezabudnite uviesť PSČ. Napríklad, ak by ste ho poslali svojmu vnukovi, mohlo by to vyzerať takto:

Billy Smith 1234 Akýkoľvek St. New York, NY 10001

Ak posielate spoločnosti, stačí nahradiť meno osoby menom spoločnosti.

krok

V ľavej hornej časti obálky napíšte svoje meno a úplnú adresu (zvyčajne menším písmom).

krok

V pravom hornom rohu umiestnite poštovú známku prvej triedy.

krok

Uzatvorte obálku a vložte ju do poštovej schránky USPS.

Odporúča Voľba editora