Anonim

kredit: @ sabrinafvholder / Twenty20

Či už je to od študentských pôžičiek, kreditných kariet, alebo len malé nákupy, ktoré sa sčítali, dlh môže premôcť vás do bodu paralýzy. Bohužiaľ, to nie je preč, ak ste jednoducho ignorovať, takže herný plán je nevyhnutné pre riešenie záťaže. Môžete nájsť milión a jeden plán online alebo získať protichodné rady od mnohých iných ľudí. Tento plán je jednoduchý, jednoduchý a ľahko zapamätateľný.

To sa nazýva dlhu snowballing, a je to obzvlášť skvelé, ak ste žonglovanie viac dlhov zaťaženie. Ak sa chcete cítiť naozaj šikovný, tento plán funguje ako veľmi jednoduchý počítačový algoritmus. Nedovoľte, aby vás to zastrašovalo; nie je potrebná zložitá matematika ani kódovanie.

Po prvé, dať všetky svoje dlhy v poriadku, či už od najmenších až po najväčšie alebo naopak. To už vám pomôže rozobrať váš veľký problém na lepšie zvládnuteľné kúsky. Ďalej nastavte platobný plán pre každý dlh, ktorý spĺňa nevyhnutné minimum - s výnimkou najmenšieho dlhu. Zamerajte všetku svoju energiu na splácanie tohto najmenšieho dlhu a nechajte ho čo najskôr odísť.

Keď sa spláca najmenší dlh, vezmite si kolo. Dať si prírastkové odmeny nás posúvajú ďalej, rýchlejšie. Potom opakujte, prechádzajte zoznamom. Výskum ukázal celkom jednoznačne, že robiť úlohu, ktorú si robíte, sa vám bude páčiť. To platí najmä pre realitu, ktorá vyvoláva úzkosť, ako napríklad veľké dlhové zaťaženie. Všetci reagujeme rozdielne na veľké problémy, ale je možné sa cez to dostať. Všetko, čo potrebujete, je plán, ktorý vás pripraví o úspech.

Odporúča Voľba editora