Obsah:

Anonim

Na výpočet platieb použite úrokovú sadzbu a výplaty

krok

Preskúmajte si rozvrh čerpania stavebného úveru. Niektorí veritelia preferujú - alebo môžu poveriť - jednoduchosť (je to menej práce pre nich). To môže, ale nemusí byť dobré aj pre vás. Môžu stanoviť iba tri rovnaké platby (30%) s 10% „zadržaním“, ktoré sa vyplatí po poslednej kontrole. Ostatní veritelia vám umožnia nastaviť si rozvrh, ktorý bude pracovať pre vás a môže obsahovať päť, šesť alebo viac súm na vyplatenie. To vám umožní prístup k finančným prostriedkom na častejšie vyplácanie subdodávateľov a iných poplatkov. Pochopenie vášho rozvrhu platieb vám pomôže odhadnúť a / alebo vypočítať vaše budúce splátky stavebného úveru.

krok

Zistite, kedy sú výplaty stavebného úveru zaúčtované na váš nevyrovnaný zostatok a kedy sú platby splatné počas obdobia výstavby. Napríklad, vyplatenie vykonané počas posledných troch až piatich dní daného mesiaca môže alebo nemusí byť zaúčtované na váš zostatok na úvere a vyžaduje si na ňom úrok na ďalšiu platbu. Podmienky výpožičky týkajúce sa účtovania výplaty ovplyvňujú výpočet úverovej splátky.

krok

Rozdeľte úrokovú sadzbu stavebného úveru o 365 (alebo 360, ak váš veriteľ používa na výpočet 30-dňové mesiace). Výsledné číslo (percentuálny podiel) je vaša úroková sadzba za deň. Ak máte variabilnú úrokovú sadzbu na vašu stavebnú pôžičku, pred výpočtom dennej sadzby si vždy overte sadzbu aktuálneho mesiaca.

krok

Ak sa v aktuálnom mesiaci neuskutočnili žiadne nové platby, vezmite svoj nesplatený zostatok na konci mesiaca a vynásobte ich úrokovou sadzbou na diétu a potom počtom dní v aktuálnom mesiaci (alebo 30, ak váš veriteľ používa rovnaké dni v mesiaci)., Úroková stavebná pôžička bude vyžadovať túto platbu, pretože zobrazuje úroky splatné na základe zostatku úveru a počtu dní, počas ktorých ste tieto prostriedky použili.

krok

Ak ste mali zostatok v prvý deň mesiaca a počas mesiaca ste mali inú výplatu, vypočítajte platbu stavebného úveru nasledujúcim spôsobom. Vynásobte nevyrovnaný zostatok v prvý deň dennou sadzbou pre celkové dni v mesiaci. Nové vyplatenie vynásobte dennou sadzbou a počtom dní medzi dátumom vyplatenia a koncom mesiaca. Pridajte dva úrokové poplatky spolu a vy ste vypočítali očakávanú splátku stavebného úveru za aktuálny mesiac.

krok

Po skončení obdobia výstavby (zvyčajne šesť mesiacov) by vám mal veriteľ poskytnúť splátkový kalendár, ktorý bude zahŕňať istinu a úroky. Niektorí veritelia prevedú vašu stavebnú pôžičku na "trvalé" financovanie - hypotekárny úver. Iní, budú očakávať, že dostanete nový hypotekárny úver so svojím súčasným alebo iným veriteľom čo najrýchlejšie, aby mohli "odísť do dôchodku" stavebný úver z ich kníh, pretože to bolo vždy chcel byť dočasné financovanie.

Odporúča Voľba editora