Obsah:

Anonim

Ak prechádzate rozvodom, váš manžel vás môže požiadať, aby ste podpísali listinu o ukončení a odišli z domu. Pred podpísaním svojho mena v tomto dokumente sa však uistite, že ste úplne pochopili, ako prestať nárokovať dielo a všetky jeho dôsledky.

Čo je ukončiť nárok list?

Listina o ukončení nároku je právny dokument, ktorý sa používa na prevod vlastníctva majetku na inú osobu. Dvaja jednotlivci si často kúpia domov a umiestnia obe svoje mená na listinu nehnuteľností. Ako plynie čas, jedna strana sa môže rozhodnúť opustiť domov a vzdať sa všetkých záujmov o majetok. Predtým, ako tento jednotlivec môže vziať svoje meno z listiny a vzdať sa vlastníctva, musí podpísať nárok na ukončenie a preniesť úplné vlastníctvo na zostávajúceho vlastníka.

Prečo podpísať list ukončenia nároku?

Ak sa rozhodnete zostať v dome po rozvode alebo po odchode iného vlastníka z nehnuteľnosti, môže táto osoba podpísať list o ukončení nároku, ktorý môže slúžiť ako ochrana pre vás. Bez odpisu práv alebo vlastníctva k majetku môže táto osoba v budúcnosti uplatniť nárok na majetok, aj keď už nežije v domácnosti ani neplatí splátku hypotéky. Ak by ste v budúcnosti predali domov, táto osoba by mohla napadnúť predaj nehnuteľnosti.

Má prestať tvrdiť odstrániť meno z hypotéky?

Podpis zmluvy o ukončení nároku neodstráni vaše meno zo záložného listu. Tak dlho, ako vaše meno zostáva na úver na bývanie s veriteľom hypotéky, môže veriteľ požiadať o platbu od vás. Ak ste sa dohodli podpísať nárok na ukončenie a vzdať sa vlastníctva, je to výhodné pre zostávajúce majiteľa domu refinancovať hypotéku a mať úver prepísaný len v jeho mene.

Sú vratné nároky zrušené?

Ak pár zmieriť, jediný vlastník nehnuteľnosti môže rozhodnúť pridať meno druhej osoby späť na hypotekárny titul. Ak však vlastník odmietne aktualizovať názov a vrátiť vlastníctvo majetku, osoba, ktorá podpísala listinu o ukončení nároku, nemôže previesť prevod, pokiaľ nemôže dokázať, že bola nútená alebo podvedená do podpisu dokumentu.

Odporúča Voľba editora