Obsah:

Anonim

Investovanie do 401k plánu v práci je jedným z najlepších spôsobov, ako ušetriť na odchod do dôchodku. IRS poskytuje pracovníkom štedré 401k príplatkové limity, ktoré umožňujú týmto pracovníkom odložiť značné množstvo peňazí na odchod do dôchodku a zároveň chrániť tieto prostriedky pred súčasným zdanením. To môže znížiť váš zdaniteľný príjem a daňovú povinnosť, zatiaľ čo umožňuje peniaze, ktoré ste vyčlenili na rast dane odloženej celú cestu až do odchodu do dôchodku.

Použite svoj 401k ušetriť na odchod do dôchodku.

krok

Rozhodnite sa, či sa chcete zamerať na maximálny príspevok 401 000 EUR povolený zákonom alebo investovať niečo pod tento limit. Limit príspevku pre 401k plán je dosť veľkorysý. Pre rok 2010 môžu pracovníci investovať až do výšky 16 500 USD v pláne 401 000 EUR, plus ďalších 5 500 USD, ak majú 50 rokov alebo viac.

krok

Nájdite svoj ročný príjem a použite ho na výpočet, koľko zo svojho platu musíte odložiť na dosiahnutie maximálneho povoleného príspevku. Ročnú mzdu môžete vypočítať vynásobením hrubej mzdy na poslednom výplatnom roku počtom ročných výplatných období.

krok

Pozrite si zodpovedajúce pravidlá pre príspevky súvisiace s plánom spoločnosti 401k. Je to dobrý nápad prispieť aspoň dosť do plánu 401k získať plný zodpovedajúce príspevok. Ak neprispieva aspoň toľko, je to doslova ako vyhodiť peniaze.

krok

Preskúmajte každý výplatný list, ktorý dostanete, aby ste sledovali svoje ročné príspevky 401k. Váš správca plánu by mal sledovať vaše príspevky a pozastaviť ich, keď dosiahnete ročný limit príspevkov, ale stále je dobré sledovať tieto príspevky na vlastnú päsť.

Odporúča Voľba editora