Obsah:

Anonim

Ako vytvoriť generátor. Generátor je stroj, ktorý vyrába elektrickú energiu. Hoci existuje mnoho typov a veľkostí generátorov, všetci robia to isté. Otestujte si svoje stavebné zručnosti vytvorením jednoduchého generátora, ktorý napája 1,5 voltovú žiarovku. Solárny generátor je tiež ľahko stavať, a diely sú cenovo dostupné.

Vytvorte generátor

Vytvorte jednoduchý generátor

krok

Pripravte si zásoby. Budete potrebovať štyri magnety o rozmeroch 1 cm x 2 cm x 5 cm, miniatúrnu lampu, 200 stôp magnetického drôtu # 30, dlhý klinec, žiarovku 1,5 voltu a prúžok kartónu o rozmeroch 8 cm x 30 cm. Namiesto lepenky môžete použiť plexisklo alebo drevo.

krok

Vyrobte krabicu z lepenkového prúžku. Kartón sa dá ohodnotiť nasledujúcimi rozmermi: prvý panel by mal byť 8 cm x 8 cm, druhý panel by mal byť 3,5 cm x 8 cm, tretí panel by mal byť 8 cm x 8 cm, štvrtý panel by mal byť 3,5 cm x 8 cm. cm a posledný panel by mal byť 7,5 cm x 8 cm. Preložte rámček pozdĺž línií deliacich panely a urobte, aby sa prvý panel prekryl posledný panel. Držte box spolu s páskou.

krok

Urobte dieru cez presný stred prednej časti škatule a prejdite ju dozadu. Otvory mierne rozširujte tak, aby sa hrebeň mohol pohodlne otáčať.

krok

Pásku jeden koniec vášho drôtu do lepenkovej krabice a zabaliť zvyšok okolo stredu krabice. Vytiahnutý koniec drôtu vytiahnite a prilepte k druhému koncu, pričom vyčnievajte približne 10 cm.

krok

Odstráňte povlak z koncov drôtu, aby ste odkryli medené potrubie.

krok

Vytiahnite drôty späť z otvoru v krabici, aby ste mohli klinec prilepiť späť. Umiestnite štyri magnety, pár na každej strane, na klinec vnútri krabice. Uistite sa, že nechty sa môžu ľahko otáčať s pripojenými magnetmi.

krok

Pripojte generátor k žiarovke: jeden koniec vodiča generátora na jeden koniec drôtu lampy. Otočte konce dohromady a uistite sa, že sa obidva konektory nedotýkajú.

krok

Otočte klinec tak rýchlo, ako môžete, aby sa žiarovka rozsvietila. Možno budete chcieť vyskúšať otáčanie nechtu ručnou kľukovou vŕtačkou pre žiarovku, aby svietila jasnejšie.

Vybudovať solárny generátor

krok

Pripravte si svoje materiály. Budete potrebovať solárny panel, 12-voltovú batériu, batériovú skrinku, 12-voltový DC meter a DC vstup. Budete tiež potrebovať striedač pre AC spotrebiče.

krok

Pripojte vstup DC a merací prístroj k hornej časti skrinky.

krok

K batérii pripojte izolované vodiče a pripojte merací prístroj, vstup DC a solárny panel. Pracujte naraz s jedným pripojením a vždy začnite záporným vývodom na batérii.

krok

Zatvorte box a umiestnite solárny panel vonku, vystavený slnku, aby sa nabil. Použite tento generátor na spustenie malých spotrebičov a zariadení.

Odporúča Voľba editora