Obsah:

Anonim

Väčšina investorov nakupuje akcie prostredníctvom makléra. Za túto službu sa investorom účtuje poplatok. Tento poplatok je známy ako transakčná cena. Inými slovami, ide o náklady na sprostredkovanie nákupu. Niektorí sprostredkovatelia účtujú poplatok na základe každej transakcie, zatiaľ čo iní účtujú poplatok na základe sumy transakcie.

Príklady transakčných nákladov zahŕňajú poplatky maklérov a provízie obchodníkov. Úver: Korovin / iStock / Getty Images

krok

Získajte výpis z účtu z predchádzajúceho mesiaca. Toto by vám mal zaslať váš maklér.

krok

Určite cenu zakúpeného majetku. Toto je trhová cena majetku. Povedzme, že ste si kúpili 100 akcií akcií za 10 dolárov za akciu. Celkové náklady na sklad sa vypočítajú takto: $ 10 x 100 = 1 000 USD. Toto bude tiež jasne vyznačené na Vašom maklérskom vyhlásení. Urobte tento výpočet pre každý uskutočnený nákup a vypočítajte súčet.

krok

Vypočítajte transakčné náklady. Odpočítajte cenu všetkých aktív nakúpených od celkovej ceny zaplatenej maklérovi. Rozdiel je v nákladoch na transakciu, ktoré môžu byť buď maklérske provízie alebo iné poplatky. Povedzme, že celkový poplatok na vašom maklérskom vyhlásení je 1 046,88 USD. Výpočet je: 1 046,88 USD - 1 000 USD = 46,88 USD.

Odporúča Voľba editora