Obsah:

Anonim

Ako zrušiť kontrolu. Písanie šeku nie je tak konečné, ako si myslíte. Ak zistíte, že je to absolútne nevyhnutné, môžete šek zrušiť. Hoci vás to môže stáť a nie je niečo, čo by ste mali robiť každý deň, sú chvíle, kedy je to potrebné. Preto by ste mali vedieť, ako zrušiť kontrolu v prípade potreby.

krok

Uchovávajte záznamy o každom šeku, ktorý píšete. Banka Vám poskytne kontrolný register, aby ste mohli zaznamenať číslo šeku, dátum, kedy je šek napísaný, komu je šek vystavený a výšku šeku. Toto sú všetky potrebné informácie, ak chcete zrušiť kontrolu.

krok

Zavolajte svojej banke a povedzte im, že chcete zastaviť platbu na šek. Zastavenie platby je rovnaké ako zrušenie šeku. Požiadajú vás o číslo účtu, číslo šeku, dátum, kedy ste šek napísali, koho ste šek zapísali a sumu na šek. Môžu dokonca chcieť vedieť, prečo ste šek zrušili.

krok

Choď do svojej banky. Niekedy banky chcú vidieť vás osobne predtým, ako zrušia šek. Keďže existuje poplatok za zrušenie šeku, chcú si byť istí, že sa zaoberajú majiteľom účtu.

krok

Uistite sa, že poznáte svoje bezpečnostné slovo. Zrušenie šeku nie je záležitosťou banky. Budú chcieť, aby ste predložili dôkaz, že ste ten, kto napísal šek predtým, ako ho zruší.

krok

Zvážte svoje možnosti. Keďže stojí za zrušenie šeku, môže byť lepšie, ak šek nezrušíte. Napríklad, ak je šek na 10 dolárov a zrušiť ho stojí 25 dolárov, môžete nechať šek stojí. To je niečo, čo musíte rozhodnúť sami.

Odporúča Voľba editora